
سایز متن /
نکته های کلی
۱- آیۀ۱۴۲سورۀ نساء دربارۀ جلوگیری از نیت و عمل مذموم”ریا” در فراگیری فنون مداحی و عدم تصمیم به ارائۀ آن به جامعه به نیت شهرت و معروفیت و مواظبت در نداشتن نیت غیرخدایی، شرح شد، که این مسئله اگر رعایت نشود موجب یأس و خستگی در مراحل دشوار یادگیری می گردد.
۲-سَرسَری و با عجله خواندن اشعار، موجب از دست رفتن موقعیتهای طلایی میگردد.
۳-عادت به مطالعۀ کتاب پیدا کنید! که در این زمینه، آقای سعیدسعیدیخواه، برای ارائۀ کتابهای مفید (بطور امانی) معرفی شدند.(درکلاسهای خواهران نیز باید چنین حرکتی صورت گیرد)
۴-مطالعۀ کتابهای مقتل و آمادگی برای مجالس مرثیه خوانی، در کنار کتاب مرثیه خوانی برای شما لازم است، که در این زمینه، آقای زنگنه برای ارائۀ کتابهای معتبری مانند:لهوف (بطورامانی)معرفی شدند. (درکلاسهای خواهران نیز باید چنین حرکتی صورت گیرد)
۵-برنامه ریزی قطعی، برای حفظ سی شعرقدیم، داشته باشید، که در این بخش، نام هنرجویان عزیز به همراه قولشان جهت حفظ اشعار در زمانهای مشخص شده ثبت گردید(درکلاسهای خواهران نیز باید چنین حرکتی صورت گیرد)
۶-تمرین و حفظ اشعار جشن و مولودی که بخشی از آن در کتاب قوافی مداحی آمده توصیه می شود
۷- مراثی، برای تفیهم بیشترِ خود و مستمع، باید شمرده شمرده خوانده شوند؛ بنابراین بهترین شیوهای که پیشنهاد میشود”خسته خوانی” است، تقریباً مانند راه رفتن یک کهن سالِ خسته؛ در عوض، نوحه ها باید بطور حماسی و تقریباً مانند راه رفتن یک جوان پُرنشاط، خوانده شوند.
۸-در مراثی، اگر یک مرثیۀ معتبر را حتی هزار بار خوانده اید، همواره سعی کنید آن را طوری بخوانید که برای شما احساس خواندن در مرتبه های اوّل را داشته باشند و با دقت بخوانید.
۹-آنچه برای شما از مداحی، نمود بیشتری پیدا خواهد کرد(خصوصاً در آموزش) حفظ اشعار خوب و کاربردی است، بنابراین قبل از آنکه دروس و نکات ارائه شده، فراموشتان شود، اشعاری که خواسته می شود با تکرار فراوان به همراه دستگاه آوازی، به استاد تحویل دهید.
۱۰-تمرین های صداسازی، موقعی بر روی صدای شما تأثیر میگذارد که شما هر روز حداقل ۱۶ تمرین کتاب “نشانه ها و اشاره ها” را انجام دهید.
۱۱-افرادی که قصد شروع تمرین های صدا سازی را دارند باید ابتدا صدای خود را از حالت افتاده بیرون بیاورند که در این زمینه، تمرین های لازم ارائه شده است.
۱۲-شرکت در جلسات انجمن ادبی، دقت شما را در انتخاب و گزینش بهترین اشعار بالا میبرد که روزهای دوشنبه از ساعت۱۷ در مرکز ولایت برگزار میشود.
۱۳-حداقل کار در مولودی خوانی و ایام عید، به این صورت است:
۱-دوبیت صلواتی در آن موضوع
۲-یک شعر شاد (با عناصر نشاط آفرین)که بارها توضیح داده شده است.
۳-سرود
۴-شور شادی آفرین
۱۴-هنگام تمرین نوحه خوانی، ضرب سینه زنی را هم مطابق با آن اجرا نمایید.
بحمدالله کلاسهای مرکز آموزشی ولایت، هم اکنون در ۹ جلسه جهت برادران و خواهران و نوجوانان، در هفته برگزار می گردد که از خداوند متعال، اثربخشی این کلاسها را بر روی هنرجویان عزیز خواهانیم، بدیهی است که به خواست باری تعالی، حتی یک جلسه، یا یک نکته از این کلاسها، میتواند تأثیرات جاودانی را بر آن گرامیان بگذارد و سبب تحوّل جدّی در امر مداحی اهل البیت(علیهم السلام) در مسیر رضای حق گردد.